23.03.2020 Tarihli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları

23.03.2020 Tarihli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları

24 Mart 2020 08:48 118 kez Okundu İndir

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda,Güneysınır İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İlçe Kaymakamı Ahmet Fatih SUNGUR başkanlığında 23.03.2020 tarihinde toplanmış olup aşağıdaki kararlar alınmıştır.

     Coronavirüsü (Covid-19) salgınının Ülkemizde yayılımının önlenmesi, gerekli önlemlerin alınması ve virüs ile mücadele etmek amacıyla;                

  1. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız kendi hayatlarını ve toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturarak salgının yayılmasını; vaka sayısı ve tedavi gereksinimini artırarak, vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmesi riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağından, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddesi kapsamında 21.03.2020 tarihi saat 24.00’dan sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmelerini sınırlandırarak sokağa çıkmaları geçici süre ile durdurulmuştur.
  2. Vatandaşlarımızın Coronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere ilaveten vatandaşlarımızın bir arada bulunmaları ve/veya yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle anılan virüsün yayılımını artırarak vatandaşlarımız açısından riskli olabilecek; berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. işyerlerinin faaliyetlerinin 21.03.2020 Cumartesi saat 18.00 itibari ile geçici süre ile durdurulmuştur.
  3. Vatandaşlarımızın Coronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane vb. işyerleri 21.03.2020 Cumartesi günü saat 24.00 itibari ile sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturulmasına müsaade edilmeden hizmet vermeleri kararı alınmıştır.
  4. İlçemizdeki tüm ormanlarda, park ve bahçelerde Coronavirüsün yayılmasını engellemek, sosyal mesafe kuralına uymak adına piknik yapmak ve mangal yapmak yasaklanmıştır.
  5. Askere gidecek vatandaşlarımız için toplu olarak uğurlama törenleri düzenlendiği, bu durumun salgın riskini artıracağı değerlendirildiğinden sosyal mesafe kuralına uymak adına bu tür faaliyetlerin geçici süreliğine durdurulması kararı alınmıştır.
  6. Yukarıda alınan kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 3.152,00 TL. idari para cezası ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince 392,00 TL. idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi gereğince işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunulacaktır.

Alınan kararlara oy birliği ile karar verilmiş olup gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığından toplantıya son verildi.23.03.2020

Tüm Halkımıza duyurulur.

Duyuru Görselleri