25.03.2020 Tarihli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları

25.03.2020 Tarihli İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları

01 Nisan 2020 12:30 48 kez Okundu İndir

Güneysınır İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ilçe Kaymakamı Ahmet Fatih SUNGUR başkanlığında aşağıda isim ve unvanları belirtilen üyelerin iştiraki ile 25.03.2020 tarihinde Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplanmış olup aşağıdaki kararlar alınmıştır.

     Coronavirüsü (Covid-19) salgınının Ülkemizde yayılımının önlenmesi, gerekli önlemlerin alınması ve virüs ile mücadele etmek amacıyla;                

  1. İlçelerimizdeki tüm marketler 09.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet verecek, market içindeki en fazla müşteri sayısının müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacaktır. (Örneğin marketin, müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekmektedir)
    Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek, içeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirleri alacaktır. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak, içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiği sürekli hatırlatılacak ve market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afişler asılacaktır. İşletme ruhsatında bakkal, büfü, kuruyemiş, şarküteri, yazan tüm işletmelerin çalışma saatlerinde bir değişiklik uygulanmayacak olup gerekli sosyal mesafenin korunup hijyen kurallarına uyulması yeterli olacaktır.
  2. İlçelerimizdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek, araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır.

Alınan kararlara oybirliği ile karar verilmiş olup gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığından toplantıya son verildi.25.03.2020

            Tüm halkımıza duyurulur.

Duyuru Görselleri