Avrupa Hareketlilik Haftası
20 Eylül 2021 09:50 86 kez Okundu

Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Güneysınır'da bisiklet turu

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Güneysınır Belediyesi tarafından  ilçede bisiklet sürme  etkinliği düzenlendi.

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Güneysınır Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar sağlık için 12 km. pedal çevirdiler.

Belediye binası önünden Karaman Yolu üzerindeki Belediye parkına kadar pedallar döndürüldü. Belediye tarafından katılımcılara burada yapılan ikram ve hediye takdiminin ardından geriye bisikletlerle aynı şekilde dönüş yapıldı.

2002 yılında ilk kez kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nın; 2021 yılında "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" temasıyla düzenlendiğini belirten Başkan Ahmet Demir, "Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi,  bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Biz de bu kapsamda ilçemizde bisiklet sürme etkinliği düzenledik." diye konuştu.