Başkan Demir’den Üzüm Sergi Alanlarına Ziyaret
08 Eylül 2020 13:53 84 kez Okundu

Başkan Demir’den Üzüm Sergi Alanlarına Ziyaret

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, Güneysınır’ın üzümüyle meşhur Bardas Mahallemizde doğal yollarla yapılan üzüm sergi alanlarını yerinde inceledi.

Başkan Demir, ekşikara olarak bilinin kuru üzümün  Güneysınır’a özgü lezzetler arasında özel bir yeri olduğunu, üreticilerimizin atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemle kuru üzüm elde ettiklerini söyleyerek, kuru üzümün tamamen doğal olduğunu, katkı maddesi kullanılmadığını bu nedenle tadının da çok lezzetli olduğunu söyledi.

Başkan Demir, “İlçemizin tarımsal ekonomik değerlerinden üzümü işleyerek değer katan bütün hemşehrilerimize kolaylıklar diliyorum. El emeğiyle tamamen doğal yollardan hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen pekmez ve kuru üzüm gerçekten büyük bir emek ve uğraş istiyor. Güneysınır’ın üzüm cennet Bardas’ta emeği değere dönüştüren bütün üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum. Güneysınır Belediyesi olarak tarımsal ve yerli üretimi desteklemeye devam edeceğiz.