Başkan Demir’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı
12 Mart 2021 09:29 70 kez Okundu

Başkan Demir’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın,12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşının en zorlu döneminde milletimizin halini destansı bir dille anlatmış, milletimize moral ve cesaret kaynağı, hislerimize tercüman olmuştur. Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ derken, Milletimizin bağımsızlık yolunda çektiği zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin ve vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamıdır. 

İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi

Haber Görselleri