Güneysınır Belediyesi’nden çiftçilerimize destek
01 Nisan 2020 13:42 55 kez Okundu

Güneysınır Belediyesi’nden çiftçilerimize destek

Güneysınır Belediyesi ilçemizde çilek dikimi yapılan mahallerimizde üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak için “Çilek Ekme ve Malçlama Makinası” satın aldı.

Çilek ekme makinası;  damlama hortumu çekme, malç (siyah naylon) örtme ve kenarlarını toprakla kapatma,  20 cm yüksekliğinde sırt yapma ve naylon üzerine istenilen aralıklarda delik açma ve gübreleme özelliklerine sahip.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir yaptığı açıklamada “Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Güneysınır ilçemizde Sarıhacı, Habiller gibi mahallelerimizde çilek üretimi gerçekleştirilmektedir. Mahallerimizde çilek üretimi artırmak ve çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak için aynı zamanda seçim vaadimiz olan tarımsal ekipman destekleri kapsamında “Çilek Ekme ve Malçlama Makinası” satın alınarak, üreticilerimizin hizmetine sunulmuştur. Çiftçilerimize diyoruz ki üretmek sizden destek bizden. Üretici ve çiftçi dostu bir belediye olarak bu konuda desteklerimiz devam edecektir. İlçemize hayırlı olsun.