Güneysınır Belediyesinden Güneş Enerji Santrali
22 Ağustos 2023 06:27 178 kez Okundu

Güneysınır Belediyesinden Güneş Enerji Santrali

Güneysınır Belediyesi ilçeye 864 panelden oluşan 400 kW kurulu güce sahip Arazi Üzeri Güneş Enerji Santrali kurulumu gerçekleştirdi. Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) devreye girmek için gün sayıyor.

Ortalama güneşlenme süresinin baz alındığında tesisin kurulması için ilçenin elverişli bir noktada bulunduğunu hatırlatan Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir Güneş Enerji Santralini ziyareti esnasında yaptığı açıklamada “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yayınlanan Türkiye Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlasında önemli bir güneş enerjisi potansiyeline sahip Güneysınır’da Güneysınır Belediyesi olarak 400 kW kurulu gücündeki arazi üzeri Güneş Enerji Santrali kurulumunu gerçekleştirdik. Tesis, yaklaşık 3,5 yılda kendisini amorti edecektir. Tesisin kuruluşunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan da hibe destek aldık. Ayrıca teşvikten faydalandık. GES projemiz sadece enerji üretimine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yerel ekonomiyi destekleyerek istihdam oluşturacak, çevreye katkı sağlayacak ve belediyemize yılda yaklaşık 3 Milyon Lira gibi ekonomik bir katkı sağlayacaktır. Tesisin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güneş Enerji Santralimiz Güneysınır’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.