Güneysınır Güvercinlik Mağaramız tabiat varlığı olarak tescil edildi
19 Ekim 2020 13:35 129 kez Okundu

Güneysınır Güvercinlik Mağaramız tabiat varlığı olarak tescil edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya'da yürütülen çalışmalar sonucunda pek çok canlıya yaşam alanı oluşturduğu belirlenen 3 mağarayı "tabiat varlığı" olarak tescil edilerek koruma altına aldı.

Bu kapsamda İlçemiz Güneybağ Mahallemizde bulunan Güvercinlik Mağarası da  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "tabiat varlığı" olarak tescil edilerek koruma altına alındı.

Araştırmalar, Güvercinlik Mağarasının çok farklı yapıya sahip olduğunu ve pek çok canlıya yaşam alanı oluşturduğunu gösterdi.

İlçemizdeki Güvercinlik Mağarası'na 130 metrelik dikey bir inişten geçerek ulaşılıyor. Sadece profesyonel kişilerin iniş yapabileceği mağarada, çok büyük bir galeri bulunuyor.

Mağarada yeni tür olma ihtimali yüksek olan ve tür tayin çalışmaları devam eden omurgasız canlılar da keşfedildi.