Güneysınır Lavanta Kokmaya başladı.
11 Haziran 2020 08:17 668 kez Okundu

Güneysınır Lavanta Kokmaya başladı.

Güneysınır’da önceki yıllarda ekilen lavantaların hasat zamanı yaklaştı. Güneysınır Belediye Başkanımız Ahmet Demir lavanta ekili alanlarda incelemelerde bulundu.

Başkan Demir yaptığı açıklamada; “İlçemiz ekonomik anlamda gelir seviyesini yükseltmek için kıraç arazilerimizle hemşehrilerimizin gelirini artırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın  Uğur İbrahim ALTAY’ın destekleriyle ilçemiz Konya’mızın Lavanta Bahçesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Lavanta ve benzeri tıbbi aromatik bitkilerin yağının çıkarılması için 1.500.000 TL yaklaşık maliyetli distilasyon merkezi yapım ihalesi Konya Büyükşehir Belediyemizce yapılarak arazi yer teslimini yaptık. Lavanta Diyarı Güneysınır’dan selam olsun." dedi.