Güneysınır Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi açıldı.
19 Mart 2021 13:36 364 kez Okundu

Güneysınır Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi açıldı.

Güneysınır’ın mevcut  doğal  imkanların en iyi şekilde değerlendirilerek Güneysınır halkının gelir seviyesini artırmak yaşam kalitesini yükseltmek ve mevcut kıraç arazilerden yüksek ekonomik değer elde etmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyemizce Güneysınır’da tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi kapsamında başlatılan ve Belediyemizin de ortak olduğu Lavanta projesi amacına uygun bir şekilde  gayet başarılı bir şekilde devam ediyor.

Güneysınır’ı lavanta üretim üssü haline getirmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyemizce üreticilerimize 1,2 milyon adet lavanta fidesi desteğinde bulunuldu.

Ayrıca Büyükşehir Belediyemizce üreticilerimizin fide dikim maliyetlerini en aza indirmek için fide dikim makinası Güneysınır’a kazandırıldı.

Üreticilerimizin yanı sıra Güneysınır Belediyesi’de yaklaşık 200 Dekarlık araziye lavanta fidesi dikimi gerçekleştirdi.

Bölgemizde üretilen lavantaları imalat sürecinden geçirecek ve lavanta yağına dönüştürülerek ekonomiye kazandıracak olan Güneysınır Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın katılımı ile bu gün açıldı.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir yaptığı açıklamada;  "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ın katılımı ile Güneysınır  Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik.

İlçemize her alanda katkı sağlayacak olan Güneysınır’ın ufkunu ve geleceğini değiştirecek olan  katma değeri yüksek lavanta projesini ilçemizde uygulayan her alanda olduğu gibi bu konuda da bizlere her türlü desteği sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Başkanıma ve emeği geçen herkese ilçe halkımız belediyemiz ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Açılışı yapılan  tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi

Haber Görselleri