Güneysınır’a Bal Ormanları tesis ediliyor
03 Eylül 2020 12:36 87 kez Okundu

Güneysınır’a Bal Ormanları tesis ediliyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca Güneysınır’ın iki ayrı bölgesinde toplam 700 dekarlık bir alanda bal ormanları tesis ediliyor. Güneysınır’ı balın merkezi yapacak proje kapsamında arazide çalışmalar devam ediyor.

Bal ormanları; Güneybağ – Gürağaç Mahallelerimiz arasındaki Ayhandede mevkisi ile Karasınır -  Avcıtepe - Aydoğmuş Mahallelerimiz arasındaki bölgeye yapılıyor.

Çalışmaları yakından takip eden Güneysınır Belediye Başkanımız Ahmet Demir yaptığı açıklamada;

Güneysınır’ın doğal kaynaklarının değerlendirilerek ilçede yeni istihdam olanakları sağlanması kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığımızca Güneysınır’da 700 dekarlık bir alanda bal ormanları tesis edilmeye başlanıldı.

Güneysınır'da arıcılığın geliştirilmesi, bal üretim miktarının artırılması, daha yeşil bir Güneysınır için aynı zamanda halkımıza yeni bir gelir kapısı olacak olan Güneysınır Bal Ormanlarının Güneysınır’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

İlçemizde yürüten lavanta projesi ile bal ormanları projesi Güneysınır’ı arıcılığın ve balın merkezi konumuna getirecektir.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Ekrem Pakdemirli’ye ve tüm emeği geçenlere ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

Haber Görselleri