Güneysınır’da çöpler, düzenli depolama alanına taşınacak
23 Temmuz 2020 09:20 124 kez Okundu

Güneysınır’da çöpler, düzenli depolama alanına taşınacak

Güneysınır’da toplanan çöpler Konya Büyükşehir Belediyemizce Bozkır – Sarıoğlan Mahallesine  kurulacak  düzenli depolama alanında toplanacak,

Proje kapsamında Güneysınır İlçemizde toplanan çöpler Konya Büyükşehir Belediyemizce Bozkır – Sarıoğlan Mahallesine kurulacak düzenli depolama alanı veya aktarma istasyonuna taşınarak değerlendirilecek. Mevcut çöp toplama alanı ise rehabilite edilerek kapatılacak. Projenin yaklaşık 1 veya 1,5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Serdar Koyuncu ve  Sıfır Atık Dairesi Başkanı Yaşar Kahraman,Belediye Başkanımız Ahmet Demir’i makamında ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Daha sonra mevcut çöp depolama alanında incelemelerde bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir “Mevcut durumda Belediyemizce Güneysınır ‘da toplanan çöpler Karasınır Mahallemizde bulunan vahşi çöp depolama alanına dökülmekte.  Güneysınır İlçemizin en büyük sorunlarının ilk sıralarında çevre ve halk sağlığımız için risk oluşturan mevcut  çöp depolama alanımız gelmektedir.  Özellikle  Karasınır Mahallemizden bu alanın kaldırılması yönünde sık sık şikayetler gelmektedir.  Seçim öncesi vatandaşlarımıza bu konunun çözüme kavuşturulacağı sözünü verdik.  

Konya Büyükşehir Belediyemizce yürütülen ve yaklaşık 1- 1,5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje sayesinde Güneysınır İlçemizde toplanan çöpler  Konya Büyükşehir Belediyemizce Bozkır – Sarıoğlan Mahallesine yapılacak Düzenli Çöp Depolama Alanına veya aktarma istasyonuna  doğrudan taşınacak.

İlçemizde mevcut vahşi çöp depolama alanı ise rehabilite edilerek kapatılacak, akabinde  bu alanı yeşillendirmeyi planlıyoruz.

Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.

Haber Görselleri