Güneysınır’da doğal gaz altyapısını genişletme çalışmaları başladı.
04 Haziran 2024 05:27 28 kez Okundu

Güneysınır’da doğal gaz altyapısını genişletme çalışmaları başladı.

Güneysınır'da doğal gaz altyapı genişletme çalışmaları başladı.

1990 yılında aralarında 3 kilometre mesafe bulunan Güneybağ ve Karasınır Kasabalarının birleştirilmesiyle Güneysınır adıyla Konya’da yeni bir ilçe kurulmuş her iki kasabanın ortak uzaklığına da ilçe merkezi kurulmuştu. İlçe merkezi olan Mevlana Mahallesine geçen yıl doğal gaz arzı sağlanmıştı. Yapılan çalışma ile doğal gaz altyapısı genişletilerek Güneybağ ve Karasınır Mahallelerinin belli kısımları da 2024 yılında doğal gaza kavuşacak.

Doğal gaz altyapı genişleme çalışmalarını yerinde inceleyen Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, vatandaşların en büyük taleplerinin başında doğal gaz geldiğini dile getirerek “Güneysınır’ımızın en büyük hayali olan doğal gaz çalışmalarına geçen yıl başlanılmış ilk etapta Mevlana Mahallemize doğal gaz arzı sağlanmıştı. Dağınık bir yerleşime sahip Güneysınır’da yapılan çalışma ile Güneybağ ve Karasınır Mahallerimizdeki hemşehrilerimiz de doğal gaz kullanma imkanına kavuşacaktır. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasına emeği geçen herkese hemşehrilerimiz ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.