Güneysınır’da engelli vatandaşlarımıza akülü araç dağıtımı
05 Ağustos 2021 05:57 86 kez Okundu

Güneysınır’da engelli vatandaşlarımıza akülü araç dağıtımı

Güneysınır Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği programla Güneysınır'da 30 engelli vatandaşımıza akülü araç dağıtımı gerçekleştirildi.

Akülü araç dağıtım programına; Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer,  Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Kabak ve vatandaşlarımız katıldı.

Hollanda Konya Kültür Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Kabak yaptığı konuşmada;  "Güneysınır Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Demir’in destekleriyle; Güneysınır ilçemizde ihtiyaç sahibi engelli hemşehrilerimize 30 adet akülü engelli aracı dağıtımı için burada bir araya geldik. Bu gün İnşaallah 30 kardeşimizin daha hayatını kolaylaştıracağız. Hepimiz bir engelli adayıyız. Onun için buradan başta Konya Belediyelerimiz olmak üzere işadamlarımıza, yurtdışındaki kardeşlerimize seslenmek istiyorum. İhtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize daha yaşanabilir bir hayat için vakfımıza maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz.'' dedi

Programda konuşan  Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir ise; '' Güneysınır Belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve içinde özellikle gönül belediyeciliği alanında çok hassas davranıyoruz. Bir taraftan  altyapı - üstyapı gibi yatırımları yaparken bir taraftan da insanların gönlüne ve kalbine dokunacak küçük dokunuşları ihmal etmiyoruz. Engelli bireylerimizin hayatını daha kolay ve konforlu hale getirmek için Hollanda’da faaliyet gösteren Hollanda Konya Kültür Ve Dayanışma Vakfı’na engelli araçlarının Güneysınır’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması noktasında temasta bulunarak Güneysınır Belediyesi olarak gerekli desteği vereceğimizi söyledik.  Sağ olsunlar kendileri de  uygun bularak 30 adet akülü engelli aracı Hollanda’dan Güneysınır ilçemize geldi. Araçlarımızı ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizle buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bugün 30 adet aracı engelli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Güle güle kullansınlar. Ailemizde, çevremizde ve toplumumuzda bizlerle olan Engelli kardeşlerimize engel olmayalım, yaşamlarını kolaylaştıralım. Unutmayalım ki hepimiz her an potansiyel bir engelli adayıyız. Güneysınır Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde akülü engelli araçları, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

Haber Görselleri