Güneysınır
13 Mart 2020 09:00 139 kez Okundu

Güneysınır'da Lavanta Seferberliği Başlıyor

Güneysınır İlçemiz lavanta üretim merkezi olma yolunda ilerliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca bu amaçla ilçemizde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet DEMİR konuyla yaptığı açıklamada Güneysınır’da lavanta üretimin çok önemsediklerini belirterek,

“Güneysınır  arazi yapısı ve kıraç arazilerin çoğunluğu nedeniyle lavanta üretimi için son derece uygun bir yerdir. Konya Büyükşehir Belediyemizce Güneysınır İlçemizde lavanta üretimi için her türlü çalışma yapılmaktadır. Güneysınır Belediyemizce de bu projeye her türlü desteği sağlıyoruz. Güneysınır İlçemizde bu amaçla bir kooperatif kuruldu. Konya Büyükşehir Belediyemizce ilçemize kurulacak Güneysınır Distilasyon Merkezi ihalesi ise 30 Mart tarihinde yapılacaktır. Bu merkezde lavanta yağı veya her türlü tıbbi aromatik bitkilerin yağı çıkarılabilecektir.

Bu yıl Kasım ayında üreticilerimize lavanta fidesi dağıtımları gerçekleştirilecektir. Üretim yapmak isteyen çiftçilerimizin önceden belediyemize müracaat etmesi büyük önem arz etmektedir. Önümüzdeki süreçte üretim yapan çiftçilerimiz mahsullerini bu amaçla kurulan kooperatife teslim edip ister lavanta yağını kendisi alıp pazarlayabilecek isterse ücretini alabilecektir.

Dünyada trend olan bir defa ekildikten sonra 20-30 yıl verim alınabilen lavantanın ekonomik getirisi de diğer ürünlerimize göre çok yüksektir.

Güneysınır’a ekonomik ve turizm yönünden büyük katkı sağlayacak ilçemizin çehresini değiştirecek ilçemizde yeni bir istihdam kapısı oluşturacak bu projenin hayata geçirilmesi için üreticilerimize büyük iş düşmektedir. Herkesi bu projeye sahip çıkmaya davet ediyorum. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim ALTAY olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber Görselleri