Güneysınır’da lavantalar çiçek açmaya başladı.
20 Haziran 2023 13:11 202 kez Okundu

Güneysınır’da lavantalar çiçek açmaya başladı.

Konya’nın Güneysınır İlçesinde Güneysınır Belediyesi ve ilçedeki diğer üreticiler tarafından ekimi yapılan lavanta bahçelerinde çiçeklenme başladı. Güneysınır Belediyesi Konya Büyükşehir Belediyesinin fide desteğiyle yaklaşık 60 dönümlük araziye lavanta bahçesi kurdu.

Çiçeklenmenin başlamasıyla birlikte ilçe mor renge bürünmeye,lavanta kokusu her yeri sarmaya başladı. Güneysınır’a yolu düşenler lavanta bahçelerini ziyaret etmeden gitmiyor. Lavanta bahçeleri fotoğrafçılarında ilgi odağı oluyor.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, lavanta bahçelerini ziyareti esnasında yaptığı açıklamada “Kıraç arazilerimizde buğdaydan daha iyi verim aldığımız ve ekonomik getirisi daha yüksek olan lavanta Konya Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Güneysınır İlçemizde yaygınlaşmaya başladı. Ayrıca ilçemizde lavantanın işlenmesi ve yağının çıkarılmasına yönelik damıtma merkezi ve kooperatif bulunmaktadır. Güneysınır Belediyesi olarak Güneysınır’da yaklaşık 60 dönümlük araziye lavanta bahçesi kurulumu gerçekleştirdik. Bu yıl son yağışlarla birlikte lavantalarımızdan yüksek bir verim beklemekteyiz. Güneysınır’ı lavantanın merkezi yapma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bizlere her türlü desteği sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eşsiz bir güzelliğe sahip lavanta bahçelerimize ziyarete herkesi bekliyoruz.” Dedi.

Haber Görselleri