Güneysınır’da millet kütüphanesi projesi hayata geçiyor
15 Nisan 2020 05:52 83 kez Okundu

Güneysınır’da millet kütüphanesi projesi hayata geçiyor

Güneysınır’a kültür ve sanat alanında farklı bir prestij kazandıracak olan millet kütüphanesi projesi hayata geçiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güneysınır Belediyesi işbirliğinde ilçeye kazandırılacak olan “Güneysınır Millet Kütüphanesi” protokolü Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir arasında imzalandı.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir yaptığı açıklamada;

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin sosyal- kültürel ve eğitim seviyesi yüksek bir toplum olmamız arzusuna istinaden seçim vaatlerimiz arasında yer alan Güneysınır İlçemize modern bir  Millet Kütüphanesi kazandırılması  projemizi hayata geçiyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Belediyemiz işbirliği ile Güneysınır İlçemize kazandırılacak Millet Kütüphanesinde; akademik kariyer hazırlığının yapılabileceği salonlar, okul öncesi salonları, çocuk oyun alanları, okuma salonları, inter erişim hizmeti, oyun salonu, süreli yayınlar ve günlük gazete okuma salonlarının bulunduğu çeşitli donatılarla 7 den 70 tüm vatandaşlarımızın  sosyal ve kültürel yönden zamanın büyük bir kısmını kütüphanede değerlendirilebileceği yaşayan bir kütüphaneyi ilçemize kazandıracağız.

Güneysınır’ın sosyal hayatına renk ve değer katacacak olan “Güneysınır Millet Kütüphanesi” protokolünü  Konya İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdüssettar Yarar ile birlikte imzaladık.  Allah kazasız belasız tamamlamayı ve inşallah da açılışını da nasip etsin. Projenin şimdiden Güneysınır’a hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi Güneysınır’ı vizyon projelerimizle bir bir buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Haber Görselleri