Güneysınır
09 Haziran 2021 07:02 381 kez Okundu

Güneysınır'da Mobil Taziye Araçları Hizmete Girdi

Güneysınır Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mutlu günlerinde yanında olduğumuz gibi acılı günlerinde de yanında olmaya devam ediyoruz.

Güneysınır Belediyesi ilçede vatandaşlarımızın taziye kabulünde kullanılmak üzere son derece kullanışlı iki adet mobil taziye araçlarını hizmete sundu.

İklimlendirme sistemi ile yazın serin, kışın sıcak olması sağlanan araçlarda; uzun süreli enerji ihtiyacını karşılayacak jeneratör, sohbet ve Kur’an-ı Kerim tilaveti için ses sistemi,  saklama dolapları, 100 litrelik su deposu bulunuyor. Mutfak bölümünün de bulunduğu araçta taziyeye gelen vatandaşlara çay ve su ikramı  yapılabiliyor. Hidrolik sistem sayesinde yana doğru açılarak genişleyebilen aracın dış bölümünde, vatandaşların yağmur ve güneşten korunmasını sağlayan bir tente yer alıyor. 

Mobil taziye araçları hakkında bilgi veren Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir;"Belediyemiz daha önce çokta kullanışlı olmayan taziye aracı ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyordu.  Güneysınır her şeyin en güzeline layık düşüncemiz kapsamında İlçemize donanımlı özel tasarım 2 adet yeni mobil taziye aracı kazandırdık.  Yeni mobil taziye araçlarımızla hemşehrilerimizin acılarını paylaşarak yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin bir talepte bulunması halinde hangi Mahalle olursa olsun doğrudan evlerine giderek hizmet vereceğiz.

Mobil taziye araçlarımız her mevsim şartlarına uygun fonksiyonel araçlar. Her birinde 30 kişinin ağırlanabildiği bir kapasiteye sahip olan mobil taziye araçlarımız içerisinde bulunan ses sistemleri sayesinde rahatlıkla Kur'an-ı Kerim okunabilecek ve dua edilebilecek. Mobil Taziye Araçlarının ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Haber Görselleri