Güneysınır’da ücretsiz maske dağıtımı
10 Nisan 2020 10:37 56 kez Okundu

Güneysınır’da ücretsiz maske dağıtımı

Güneysınır Belediyesi, tüm ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı ilçemiz de önlem ve tedbirler almaya devam ediyor. 

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle Güneysınır Belediyesi pazar alanlarında ücretsiz maske dağıtımına hız verdi.

Ülke çapında koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler çerçevesinde İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bildirilen “İl ve ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır” kararı doğrultusunda Güneysınır Belediyesi ilçedeki pazar alanlarında ücretsiz maske dağıtımına hız verdi.

Güneysınır Belediyesi zabıta ekipleri pazarcı esnafı ve alışverişlerini gerçekleştirmek üzere pazara gelen vatandaşlara maske, kolonya, eldiven dağıtımını gerçekleştirdi. Güneysınır Belediyesi ayrıca ilçedeki pazarların tezgah aralıkları düzenlemesini, sosyal mesafe kurallarına uyulması, pazar giriş çıkışların kontrollü hale getirilmesini sağladı.

Pazarda, maske ve kolonya dağıtımını yakından takip eden Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir “Güneysınır Belediyesi olarak personelimiz ve tüm kaynaklarımızla vatandaşlarımızın yanındayız. Bu zor günleri hep birlikte, el birliği ile alınan tedbirlerin eksiksiz olarak uygulanmasıyla bu salgını atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Haber Görselleri